Toitumisalane teave 100g kohta:
486 kCal
Valku 16.5 g
Süsivesikuid 42.1 g
Suhkur: 0 g
Kiudaineid: 35 g
Rasvhappeid: 30.7 g
Sh Küllastunud: 3.33 g
Monoküllastunuid: 2.31 g
Poluküllastunud: 23.67 g
Omega-3: 17.83 g
Omega-6: 5.84 g
Transrasvhappeid: 0.14 g
Toiteväärtus:
Tšiia seemned on täis kiudaineid, mis on olulised seedetrakti tervisele. Neis on suurel määral oomega-3 rasvhappeid, need on ühed parimad taimseid alfa-linoleenhappe (ALA) allikaid – kasulikud südame tervisele ja põletike vähendamisele. Tšiia seemned sisaldavad mõõdukas koguses valku, muutes need heaks lisandiks taime- ja vegantoidule.
Seemned sisaldavad antioksüdante, nagu flavonoidid ja kvertsetiin, mis aitavad kaitsta keha oksüdatiivse stressi ja põletiku eest. Lisaks sisaldavad need vitamiine ja mineraalaineid, sealhulgas kaltsiumi, magneesiumi, fosfori ja mangaani.
Kasutamine: pudingusse, salatitesse, smuutidesse, magustoitudesse. Tšiia seemned imavad endasse vett ja neist moodustub geeljas mass. Neid saab kasutada toitudes paksendajana.