Probiootliline idandivesi on fermenteeritud (hapendatud, kääritatud) jook, mis on valmistatud idandatud teraviljast (tavaliselt nisust, rukkist, tatrast vmt). Loe pikemat postitust meie blogist.
ETTEVALMISTUS:
Kõigepealt tuleb teraviljad panna idanema (täpselt nagu idandamisel). Leota teravilju üleöö (1 osa teravilju ja 2 osa vett). Hommikul pese need külma veega läbi ja pane idanema. Idanda terasid 1-2 päeva, kuni ilmuvad nähtavale väikesed idud (õhtul ja hommikul pese külma veega). Kui Sa pole varem idandanud, siis leiad idandamisjuhised meie blogist.
IDANDIVEE JAOKS VAJAD:
1 osa idandatud teravilja
4 osa puhast vett
VALMISTAMINE:
Vala idandatud teraviljale vesi peale. Kata purk kaanega. Hoia toasoojas 2-4 päeva, kuni näed mulle tõusmas. Kurna idandaivesi ja pane see külmkappi. See seisab seal kuni nädala. Kasutatud teravilja üldjuhul ei sööda, need võid visata komposti.
KUIDAS TARBIDA:
Alusta esialgu väikse kogusega. Kui oled juba suurem fermenteeritud toitude-jookide tarbija, siis võid korraga suuremaid koguseid tarbida. Soovitus on juua idandivett 30-120 ml päevas. Parim oleks seda juua hommikuti enne sööki. Või siis suurem kogus jagatuna päeva peale, aga samuti enne sööki.