VAJA LÄHEB:
200 g idandatud kikerherneid (idanevad 2-3 päeva)
50 g õli (nt. neitsioliivõli või viinamarjaseemneõli)
5 g küüslauku (1 suur või 2 väikest küünt)
3 spl sidrunimahla
Cayenne`i pipar, sool
Keedetud ja jahutatud vett
VALMISTAMINE:
- Pane köögikombaini või blenderisse idandatud kikerherned.
- Lisa värskest sidrunist pressitud mahl, puhastatud küüslauk ning õli.
- Purusta komponendid, lisa juurde vett. Välja peaks tulema kreemjas pasta.
- Võta värsked rukolavõrsed, haki need noaga peeneks ja lisa segule.
- Lisa juurde maitse järgi soola ja pipart.
Kui Sulle maisteb tahiini (seesamiseemne pasta), lisa 2-3 spl retseptile. Lisaks võid panna tükeldatud sinepi või rukola võrseid. Need annavad hummusele veidi särtsu.
Naudi kas tervisliku määrdena leival, näkileival, riisi- või maisikaletil. See on hea lisand pita vahele ja lavašši.
Mõnusat nautimist!