400 g/ 1 purk soolvees kikerherneid
40 g õli
5 g küüslauku
2 g värsket tšillit
130 g sidrunit
20g valge sinepi võrseid
Pipart, soola
VALMISTAMINE:
- Pane köögikombaini või blenderisse sõelal nõrutatud kikerherned.
- Lisa värskest sidrunist pressitud mahl, puhastatud küüslauk, hakitud chilli ning õli.
- Purusta komponendid mõnusalt pasteedilaadseks massiks.
- Nüüd võta värsked sinepivõrsed, haki need noaga peeneks ja lisa segule.
- Soovi korral lisa juurde sool ja värskelt jahvatatud must pipar. Ja valmis ta ongi.
Meie lisame võrsed hakitud kujul, kuna meile meeldib see mõnus särtsakas sinepi mekk, mis väikestest tükkidest paremini esile tuleb. Kui aga soovid need blenderis purustada on ka hästi. Vali endale meelepäraseim viis.
Kui Sulle maisteb tahiini (seesamiseemne pasta), lisa 1 spl retseptile.
Naudi kas tervisliku määrdena leival või miks mitte dipina suupistevaagnal.
Head katsetamist!