20 g idandatud munguba
20 g idandatud tatart
20 g idandatud nisu
40 g keedetud musta (Beluga) läätse
75 g lõhefileed
5 g unagi kastet
75 g avokaadot
30 g sidrunit (~1 tl mahla)
Maitsestamiseks soola, pipart. Kala praadimideks toiduõli.
IDANDIPADI
- Sega kausis idandid ning keedetud mustad läätsed. Läätsed jäävad mõnusa tekstuuriga kui neid keeta tasasel tulel ca 15 minutit. Ära unusta keedunõule peale panna kaant, et keeduvesi liiga ruttu ei aurustuks.
- Purusta segule peale maitse järgi sool, pipar ning pigista peale ca teelusikatäis värsket sidrunimahla.
- Aseta saadud segu taldrikule. Kasutasime selleks ümarat küpsetusrõngast, aga segust saab teha väga palju toredaid erikujulisi vorme. Näiteks saad kasutada kodus leiduvaid kastmekausikesi, tasse või mis iganes meelepäraseid väikeseid anumaid. Ja olgem ausad, vaba käega saab alati kõige mängulisemad serveeringud 😉
LÕHE
- Aseta pann tulele. Vala pannile õli ja kui see on kuum aseta lõhefilee pannile. Jahvata peale maitse järgi soola ja pipart. Küpseta keskmisel kuumusel umbes 4-5 minutit ja seejärel keera kala ümber ning küpseta veel 2-3 minutit, et kala jääks seest roosa. Ära kala üle küpseta, siis võib juhtuda, et see jääb liig kuiv.
- Tõsta kala pannilt ja nö ‘haruta’ kala sõrmede vahel lahti. Aseta kala ettevaatlikult idandipadjakesele, ladudes seda meelepäraselt. Nirista peale unagi kaste. Seda võid julgelt ka mujale taltrikule “ kukutada”, sest oma olemusega rikastab ta toitu suurepäraselt.
AVOKAADO ja LISANDID
- Puhasta avokaado, viiluta see ja aseta taldrikule. Avokaados on palju kasulikke rasvasid, see sobib oma olemuselt imeliselt selle toidu juurde.
- Taldrikule võid värskust lisada ka särtsakate võrsetega. Meie kasutasime punase sinepi võrseid, mis sobivad hästi kalaga. Lisaks värskelt jahvatatud pipar ja soovi korral pigista peale värsket sidrunimahla.
Mõnusat katsetamist!