1. Leota seemneid. Erinevad seemned imavad endasse erinevas koguses vett. Väiksemad seemned veidi vähem, oad, herned ja kikerherned aga rohkem. Soovitame kasutada vett vahekorras: 1 osa seemneid ja 2-3 osa vett. Seemneid võiks leotada 8-12 tundi. Tegime väikse tabeli, kust saad soovi korral lisa vaadata.
2. Loputamine ja kurnamine. Ole kindel, et purgil on kaas peal ja vala leotamisvesi ära. Loputa seemned kaks-kolm korda jaheda veega, vala üleliigne vesi ära ja pane purk alusele nii, et kork jääks allapoole. Üleliigne vesi tilgub alusele.
3. Korda loputamist. Korda loputamist igal hommikul ja õhtul. Idandid on valmis söömiseks, kui neile tulevad külge väikesed idud. See võtab aega olenevalt seemnetest 3-11 päeva. (Vaata meie kodulehel olevat tabelit).
4. Valmis söömiseks. Kui idandid on valmis, pese need veel viimast korda korralikult läbi. Idandid säilivad külmkapis suletud karbis kuni nädala.
Tähelepanekuid
– Purki ja kaant võib pesta pesumasinas
– Veendu, et enne kasutamist oleks purk alati puhas
Näpunäiteid idandamiseks
– Kui idandeid piisavalt ei loputata, siis võivad idandid minna mädanema.
– Ära pane seemneid ja idandeid otsese päikesevalguse kätte. Hoia need köögis seal, kus otsene päike peale ei paista
Kuidas idandeid tarbida
– Idandeid võib süüa niisama, kasutada neid toitude koostisosana või kaunistuseks
– Parim on neid tarbida toorelt
– Enne külmkappi panemist veendu, et idandid on hästi kurnatud ja neil ei ole üleliigset vett
– Kui idandid on külmkapis seisnud kauem, kui päeva, siis soovitame need enne söömist korra veega üle loputada