VAJA LÄHEB:
200 g tagliatelle pastat
100 g seeni (sirmikuid, kukeseeni, austerservikuid või sarnast)
30g suhkruherneid
2-3 küüslaugu küünt
1 keskmine porgand
Riivitud kõva juustu (forte, parmesan või sarnane)
70 ml kuiva valget veini
Oliiviõli
Maitse järgi soola, pipart
Rukola võrseid
VALMISTAMINE:
- Keeda pasta pakil olevate juhiste järgi.
- Tükelda küüslauk, seened suhkruherned. Porgand lõika peenikesteks ribadeks.
- Pane küüslauk õliga pannile ja lase veidi pruunistuda.
- Seejärel lisa seened ja kuumuta neid koos küüslauguga nii kaua, kuni seentest on vesi välja tulnud.
- Lisa porgand, suhkruherned ja valge vein ning kuumuta veel 2-3 minutit. Porgand ja suhkruherned jäävad krõmpsuvad, neid ei pea pehmeks keetma.
- Kui kõik muu on pannil, lisa ka annile pasta ja sega korralikult läbi. Pane peale riivitud kõvra juustu. Maitsesta soola, pipra ja vürtiskate rukola võrsetega.
Kasutasime oma retsepti tegemisel spinati tagliatelle pastat ja Eesti Seenefarmis kasvatatud seeni.
Mõnusaid maitseelamusi!