Brokoli võrsed on valmis söömiseks 8-9 päevaga.
Brokoli võrsed sisaldavad rohkesti A-, B-, C-, E- ja K-vitamiini. Need on ka suurepärased kaltsiumi, raua, magneesiumi, fosfori, kaaliumi ja tsingi allikad. Neis on ka selliseid pigmente nagu karoteen, klorofüll, aminohapped, ensüümid ja antioksüdandid.
Kasulikud omadused: brokoli mikrorohelised sisaldavad glükorafaniini. Brokoli võrseid süües muudetakse glükorafaniin sulforafaaniks sellise ensüümi toimel nagu on mürosinaas. Teaduslikult on tõestatud, et sulforafaan on vähi- ja põletikuvastase toimega. Brokoli võrsed on rikkad kiudainete poolest. Kiudained aitavad kaasa kõhukinnisuse leevendamisele. See aitab säilitada tervet seedetrakti ja soodustab regulaarset seedimist, mis on ülioluline toksiinide igapäevaseks väljutamiseks sapi ja väljaheitega. Tainade söömine soodustab tervet jumet ja juuste kasvu, annab rohkem energiat ja võib avaldada kaalulangetavat toimet. Vaid üks tass hakitud spargelkapsast annab 92 mikrogrammi K-vitamiini. See on tublisti üle 100% päevasest vajadusest, piisav kogus K-vitamiini parandab luude tervist, parandades kaltsiumi imendumist.
Võrsete kasutamine: salatites, smuutis, võikudel, pastaroogades, suppide garneeringuks, jne.
Loe brokoli mikrotaimede kohta lähemalt meie blogipostitusest.
Seemnete külvamine:
Kui tihedalt peaks seemneid külvama? See oleneb seemnete suurusest.
Brokoli seemnete puhul soovitame 10x10cm (100cm²) alusele külvata ~2g seemneid.