Kressi võrsed on valmis söögiks 6-8 päevaga.
Kressi võrsed sisaldavad vitamiine A, C ja K ja väikestes kogustes B₁, B₂, B₆ ning E vitamiini, folaati, pantoteenhapet, magneesiumi, fosforit, kaaliumi, naatriumi ja vaske.
Positiivsed omadused: tugev antioksüdant, sisaldab palju fütokeemilisi aineid, mis võivad vähendada teatud tüüpi vähki haigestumise riski, samuti südameveresoonkonna haiguste riski. Mineraalid ja K vitamiinid võivad ennetada osteoporoosi teket ning tänu kõrgele C-vitamiini sisaldusele on hea immuunsussüsteemile.
Võrsete kasutamine: salatite garneeringuks, lisa supi sisse, võileivale, pestosse ja munaroogadele.
Seemnete külvamine:
Kui tihedalt peaks seemneid külvama? See oleneb seemnete suurusest.
Kressi seemnete puhul soovitame 10x10cm (100cm²) alusele külvata ~2g seemneid.