Nisu võrsed (nisuoras) valmivad 10-12 päevaga.
Sisaldab:Vitamiine A, B1, B₂, B₃, B5, B₆, C, E, K, kaaliumi, rauda, tsinki, vaske, mangaani, seleeni, lisaks rikkalikult kiudaineid, sisaldab erinevaid aminohappeid, sealhulgas asendamatuid aminohappeid.
Positiivsed omadused: aitab kaasa vereloomele, on puhastava toimega, toetab ja tugevdab immuunsüsteemi, parandab väikerakkude kahjustusi, omab põletikuvastast toimet, parandab naha tervist, on antimikroobne ja antibakteriaalne, alandab vererõhku.
100g nisuorast sisaldab umbkaudu:
60 korda rohkem C-vitamiini, kui apelsinid
50 korda rohkem E-vitamiini, kui spinat
30 korda rohkem B1-vitamiini, kui lehmapiimas
11 korda rohkem kaltsiumi, kui toorpiim
5 korda rohkem rauda, kui spinat
5 korda rohkem magneesiumi, kui banaanid
Kasutamine: Nisuorase võrsed ei ole nagu tavalised väikesed võrsed, mida toidu peale panna, või niisama suhu pista. Kuna neil on väga tugev kiud, siis tuleks neid lisada näiteks smuutisse. Nisuorasest tehtud mahl (mida võib tarbida väikeses koguses a la pitsitäis korraga) on väga tugev keha puhastaja, ta viib välja toksiine, aitab kiirendada ainevahetust, on hea seedimisele ja immunsussüsteemile, võib langetada kolesterooli, aitab liigesepõletike ja diabeedi puhul. Ettevaatust! Mahla ei tohiks tarbida suurtes kogustes, kuna see võib ajada südame pahaks, ärritada soolestikku ja tekitada peavalu.
Seemnete külvamine:
Kui tihedalt peaks seemneid külvama? See oleneb seemnete suurusest.
Nisu puhul soovitame 10x10cm (100cm²) alusele külvata ~6g seemneid.