Päevalille võrsed on valmis söögiks 8-10 päevaga.
Sisaldab vitamiine A, B, D ja E, kaaliumi, kaltsiumi, magneesiumi, tsinki, seleeni ja rauda.
Positiivsed omadused: neis leidub kiudaineid, süsivesikuid, valku ja tervislikke mono- ja polüküllastumata rasvhappeid ning asendamatuid aminohappeid. Aminohapped edastavad rakkudele ensüüme elutähtsate funktsioonide, sealhulgas kudede parandamiseks. Päevalille mikrotaimed aitavad kaasa vereloomele, tugevdavad luid ja närve, aitavad eemaldada bronhidest lima ja aktiveerida rakke. Võrsete antioksüdantide tase on väga kõrge, mis toetab rakkude taastumist, soodustab südame tervist ja võib aeglustada vananemisprotsesse. Vitamiinid C, E ja seleen parandavad arterite tervist ja vähendavad kõrget vererõhku. Võrsetes sisalduv magneesium toetab kardiovaskulaarset, närvi- ja immuunsüsteemi. Päevalille võrsetes sisalduv rohke tsink suurendab reproduktiivtervist ja töötab üle 300 ensüümiga, et aidata kehal korralikult toimida.
Võrsete kasutamine: hommikupuder, omlett, smuuti, erinevad määrded, vegan poke kauss, salat, pastaroog, pitsa, lihtsalt snäki aemel.
Seemnete külvamine:
Päevalille seemned vajavad enne külvamist leotamist. Meie poolt soovitatav aeg on umbes 12 tundi.
Kui tihedalt peaks seemneid külvama? See oleneb seemnete suurusest.
Päevalille seemnete puhul soovitame 10x10cm (100cm²) alusele külvata ~7g seemneid.