Punase kapsa idandid valmivad 4-7 päevaga.
Sisaldavad: vitamiine A, B₁, B₂, B₃, B₉, C, ja K, kaltsiumi, rauda, fosforit, kaaliumi, magneesiumi, väävlit, mangaani.
Positiivsed omadused: Punane kapsas on üks neist, millel on suur C-vitamiini kogus. Seetõttu on see antioksüdantiderikas ja immuunsust soodustav. Punase kapsa võrses on 40 korda rohkem toitaineid, kui valmis köögiviljas. Rohelise kapsaga võrreldes sisaldab punane kapsas kümme korda rohkem vitamiine, vähiga võitlevaid flavonoide ja suures koguses antioksüdante, mis parandavad silmade, hammaste, luude tervist. Sisaldab kaaliumi, mis aitab alandada vererõhku. Uuringud on näidanud, et punase kapsa võrsed aitavad alandada kolesterooli taset. Punase kapsa mikrotimed sisaldavad vähivastaseid ühendeid, mis teadaolevalt stimuleerivad ensüümide aktiivsust ja pärsivad kasvajate kasvu.
Kasutamine: salatites, võileibadel, mahlastamiseks, roogade kaunistamiseks, jm.
Loe punase kapsa mikrotaimede kohta lähemalt meie blogipostitusest.