Redise idandid valmivad 3-4 päevaga.
Punase redise mikrotaimed sisaldavad suures koguses valku, vitamiine A, B₁, B₂, C, E ja K. Täiskasvanud taimega võrreldes sisaldavad idandid mitu korda rohkem magneesiumi, samuti rauda, kaaliumi, kaltsiumi, naatriumi, fosforit ja tsinki. C-vitamiin võimaldab raua ja kaltsiumi paremat imendumist. Valgusisaldus on 30 – 35%.
Positiivsed omadused: antibakteriaalsed, viirusevastased, detoksifitseerivad, rögalahtistid hingamisteedes, seedimist soodustavad, verd vedeldavad toimed ning ennetavalt aneemia, osteoporoosi ning südame- ja vereringehaiguste vastu.
Kasutamine: salatites, võileibadel, mahlastamiseks, smuutis, dipis või roogade kaunistamiseks.
Loe redise mikrotaimede kohta lisaks meie blogipostitusest.