Kasutamine: mustadel seesamiseemnetel on valgete seesamiseemnetega võrreldes veidi tugevam ja intensiivsem pähkline maitse. Röstimisel muutub nende maitse veelgi tugevamaks ja aromaatsemaks. Musta seesamiseemneid kasutatakse peamiselt kulinaarsetel ja dekoratiivsetel eesmärkidel. Neid puistatakse sageli erinevate roogade peale, nagu leib, kuklid, sushirullid, salatid ja magustoidud, et lisada visuaalset kontrasti ja ainulaadset maitset. Neid kasutatakse ka musta seesamipasta valmistamiseks, mis on kasutusel tavaliselt Aasia maiustustes ja magustoitudes.
Musta seesamiseemneid kasutatakse mõnikord loodusliku toiduvärvina, et anda roogadele värvi. Neid saab jahvatada pulbriks ja kasutada toitude, näiteks nuudlite, saiakeste ja riisiroogade värvimiseks.
Mõnel inimesel võib olla seesamiseemnete suhtes allergia, seega on oluline olla ettevaatlik, kui teil või kellelgi, kellele valmistate süüa, on teadaolev seesamiallergia.